Senaste uppdatering 2019.07.05


VÄLKOMMEN TILL SOMMARSÄSONGEN 2019

Under den gånga arbetsperioden från september i fjol till maj i år har jag bränt 60 bränningar och förbrukat 2400 kg lera. Än en gång har jag drejat 1000 muggar och hängt upp i taket, vita, röda, turkosa, svarta och vita med blå fåglar på. Jag har även tillverkat spillkummar i olika storlekar, dels vita i porslin men också en serie i en mer rustik lera och glasyr som är en fortsättning på det sjuttiotalstema som jag påbörjade förra året. En hel del annat har det också blivit, som till exempel servisgods, karaffer i tre storlekar, ljusstakar, vaser och stora krukor. Utöver detta en del unika alster som ligger till grund för mitt ständiga utvecklingsarbete av såväl produkter som mig själv som hantverkare, designer och konstnär.

Efter noggranna förberedelser har jag under vintern återupptagit samarbetet med glasriket och denna gång med Kosta Glasproduktion.
Dom tillverkar nu mina whiskyglas som jag säljer här i verkstan. Glasen är väl förpackade i en kartong med 2 st och går också bra att beställa året om.

När jag nu avslutar denna arbetsperiod har jag redan en plan för kommande höst och 2020.

Under våren har jag dokumenterats i en serie arbetsporträtt som ingår i en mer
omfattande dokumentation av mitt arbete som hantverkare, designer och konstnär som nu spänner över fyra decennier. Porträtten ser ni här på verkstan i sommar liksom på årets trycksaker.

Under hösten, vintern och våren har jag haft ett antal kurser. Ni som är intresserade av att komma på kurs samlar en grupp på 4-5 personer och tar kontakt med mig. Tillsammans kommer vi överens om ett upplägg som passar. En del vill prova på keramik för första gången, andra kanske har erfarenhet sedan tidigare och då höjer vi ribban något. Ni får mycket hjälp och jag utlovar resultat i form av tre till fyra alster som jag sedan bränner och kan leverera ca två veckor efter kursen.
Jag vågar påstå att de deltagare som varit här är nöjda med sina resultat och upplevelsen som sådan.

Krukmakeriet som under sommaren förvandlas till butik är öppen
22/6 - 11/8 varje dag 11.00 - 16.00.

Välkommen!

Björn Larsson
070-6225529


   
 
 
 
 
Björn Larssons Krukmakeri
Bjuröklubb 28
931 10 Lövånger
Mobil:070-622 55 29
E-post till Björn Larsson
 
@larssonskrukmakeri
 
Björn Larssons krukmakeri
 
Krukmakeriet har öppet 22/6 - 11/8 mellan 11.00 och 16.00
.
 
 
 
HÄR KAN NI BLÄDDRA I BOKEN
"EN KRUKMAKARES ÖPPNA SINNEN"